Beste Spiegelreflex camera kopen

Spiegelreflex camera kopen

Snel en gemakkelijk koelkasten vergelijken? Bekijk dan onze uitgebreide informatie en handige top 5.

Ben jij een echte fanaat van het maken van foto’s? Dan kan de beste spiegelreflex camera natuurlijk niet ontbreken. Of je nou alleen maar op vakantie foto’s maakt of ook gewoon thuis in je achtertuin, je camera is super belangrijk. Maar heb je wel eens gekeken naar hoeveel verschillende camera’s er zijn? Je wordt overspoeld door het grote aanbod en weet echt niet meer wat nu wel of niet goed is. Maak je maar geen zorgen, want wij hebben de beste spiegelreflex camera’s voor je geselecteerd!

Er zijn in de wereld van de spiegelreflex camera’s veel verschillende merken, maar twee daarvan maken toch wel een beetje de markt uit. Die merken zijn Canon en Nikon. Dit zijn de merken die je het meeste ziet onder hobby- en professionele fotografen. Ook is het zo dat de eigenaar van de camera altijd merkvastig is. Ze zullen niet snel overstappen naar de concurrent. Of er echt een groot verschil zit tussen de merken? Dat valt mee. Tuurlijk hebben ze elk hun eigen specifieke handigheidjes, maar als het op de specificaties uitkomt, zijn de verschillen niet meer zo groot.

Als je gaat kijken naar de beste spiegelreflex camera’s, dan zie je dat de types worden aangeduid door een nummer. Bijvoorbeeld de 2000D of de D350. Vooral dat nummer, geeft een eerste indicatie van de professionaliteit van de camera. Hoe lager het nummer, hoe professioneler de camera is. En doordat de camera’s beter zijn, zie je dat ook de prijzen hoger worden.

Ben jij gewoon op zoek naar een camera die goed in te stellen is als jij dat wilt of volledig automatisch de instelling goed zet? En wil je gewoon relaxt wat fotootjes klikken? Dan zul je snel op een camera uitkomen die een nummer van 3 cijfers of meer heeft. Deze camera’s kunnen alles, maar helpen je ook goed met het maken van mooie foto’s. Overtuigd? Check dan snel onze top 5 lijst en kies vandaag nog jouw nieuwe camera!

Top 5 beste spiegelreflex camera’s

1

Canon EOS 250D + 18-55 f/4-5.6 IS STM

Let op: voor een langere gebruiksduur raden we een extra accu aan.Als beginnende fotograaf maak je verschillende soorten foto's met de Canon EOS 250D Zwart + 18...

Bekijk prijs

Waar moet je op letten bij het kopen van een spiegelreflex camera?

Zoals we al eventjes hadden verteld, is er een mega aanbod als het aankomt op camera’s. En dat aanbod lijkt zich alleen maar uit te breiden. Dus zal je jezelf snel afvragen “waar moet ik nu eigenlijk op letten?”. We schreven al dat het nummer (type) van de camera een beetje aangeeft hoe professioneel die is. Dit is dus een eerst indicatie voor jou als je op zoek bent naar een nieuwe spiegelreflex camera. Ook de lens van de camera is veel bepalend. Wat de ene lens niet kan, kan de andere wel. Er wordt vaak een standaard lens meegeleverd bij de aanschaf van een nieuwe camera. Deze lens is goed genoeg om mooie foto’s mee te klikken, ook als je er van houdt wat scherpere of bijzondere foto’s te maken. Ben je meer van het maken van portretten? Dan is het misschien wel interessant om een andere lens (erbij) aan te schaffen.

Enfin naast de lens en het nummer, zijn er nog een aantal producteigenschappen waar je op moet letten bij het kiezen van een spiegelreflex camera. Zo is het belangrijk om een keuze te maken in de ondersteunende beelddefinitie. Hiermee wordt de beeldkwaliteit bedoeld zoals HD, 4K, Full HD en nog enkele anderen. Hiernaast is het handig om te weten of je ook in RAW je foto’s kunt schieten, dan heb je meer mogelijkheden voor eventuele fotobewerking achteraf.

Als laatste is het handig om te checken en te kiezen wat je wilt met het beeldscherm van de camera. Sommige hebben een vaste display waarop je de gemaakte foto kunt bekijken, andere camera’s hebben een verdraaibaar display.

Je ziet het al, er is enorm veel te kiezen in de wereld van de spiegelreflex camera’s. Zeker weten dat je een goeie camera koopt? Bekijk dan onze top 5. Wij hebben de allerbeste camera’s voor je opgezocht, beoordeeld en ingedeeld. Je vindt ze in de toplijst en zo kun jij eenvoudig de beste spiegelreflex camera kopen.